Page 21 - Yıldız'da Yaşam Sayı-8
P. 21

 Çektiğiniz her fotoğrafın bir hikayesi olmalı; önce onu planlayacaksın ve altına bir hikaye yazacaksın. Onun için benim de yaptığım işlerde objelerin hep bir hikayesi vardır. Bu hikayeler beni de besliyor.
ulusal ve uluslararası ödüller, sektöreller başta olmak üzere kuruculuğu ve yönetimleri üstlenilmiş onca sivil toplum kuruluşu, 1982-1987 arası Yorum Ajans’ta matbaa ve müşteri ilişkileriyle başlayıp 1987-2006 arası Tür Tanıtım, 2006-2013 arası Espas İletişim’de ajans başkanlığıyla süren, 2011’de “Reklamarkası” program yapımcılığı ve sunuculu- ğuyla renklenip 2013’ten bu yana İlancılık Reklam Ajan- sı’nın eş başkanlığıyla bugüne gelmiş bir kariyer... İletişim yolculuğumda hizmet verdiğim ve ortaya koyduğum her işte ikna etmeyi misyonun ayrılmaz parçası olarak gören bir yönetici ve bir eğitmen olarak, deneyim ve belleğin benim için önemini vurgulamak isterim. Günümüzde de- ğişime ayak uydurmayanın hızla yok olup gittiği, acımasız bir dünyada yaşadığımızın bilincinde olduğumuza göre hafızada kalanları orada tutmaya devam etmeliyiz.
  İhap Hulusi Görey, İletişim Devrimi sergisiyle anılıyor
Ender Merter tarafından 2010 yılında Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi’nde açılan “Müsellesten Üçgene” özel ga- lerisi başta olmak üzere bugüne dek imza atılmış sergilere bir yenisi ekleniyor. Cumhuriyet öncesini ve sonrasını afişleyen, grafik sanatının öncüsü İhap Hulusi Görey’in 121’inci yaşı ve
1 Kasım 1928 Türk Harf Devrimi’nin 91’inci yılı anısına Beykent Üniversitesi’nde 31 Ekim-15 Kasım arasında “İletişim Devrimi” sergisi düzenleniyor. Beykent Üniversitesi ve Ender Merter iş birliğiyle düzenlenen sergide Görey’e ait “Vatandaş” ve “Alfabe” gibi oldukça bilinen çalışmalara da yer veriliyor.
    Reklamcı olma sebebiniz?
İşin mutfağından değil, daha çok “hal”den (toptancı pazarı) geliyorum. Onun için halden iyi anlarım. Reklamcı olma sebe- bim, iletişim ve halkla ilişkilere yatkın olmam.
Kariyerinizdeki en iyi an?
İhap Hulusi Görey’in 26 yıl boyunca topladığım koleksiyo- numun müze haline gelmesi ve Marmara Üniversitesi’nden aldığım onur ödülü.
Bugüne kadar aldığınız en iyi öğüt?
Atilla Öğüd’den: “İyi planlamanın ilk kararı en önemlisidir. Rek- lam planının ilk kararı mamul veya hizmetinin nereye ve nasıl yerleştirileceği kararıdır.”
Bugüne kadar verdiğiniz en iyi öğüt?
Üniversitedeki öğrencilerime; mutlaka staj yapmaları ve hakikaten iletişimci olacaklarsa konularıyla ilgili vakalara 360 derece görebilecek şekilde bakmayı öğrenmeleri. Çünkü geçmişini bilmeyen gelecekte başarılı olamaz.
Ender Merter’le kısa kısa...
19
 



















































































   19   20   21   22   23